Author Topic: Nije važno gde si nego skinsi!!(iliti prošle godine sa Krakom, ove sa Kljakom)  (Read 14400 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Arwen

 • Forumas gotivac
 • ***
 • Posts: 231
 • Gender: Female
 Kao prvo izvinjenje Forestu što ja započinjem temu, međutim vreme prolazi i neki detalji polako blede a ne zaslužuju da se zaborave  ;) Ja ću započeti onako kako umem, nadugačko i naširoko  ;D a ostali učesnici će se polako nadovezivati na ovu našu priču (mislim da bi svako trebao da napiše svoj putopis, a zašto videćete i sami  ;D ;D ;D)

Zadržala sam naslov putopisa koji je smislio Forest, moram bar malo da ga ispoštujem, red je ::)

Elem, neki od vas već znaju za naše prošlogodišnje putovanje u Bosnu, kod mog strica i gde se išlo i kako je bilo, a za one neupućene da se ponovim.

S obzirom da sam rođena u bivšoj SFRJ kao dete vojnog lica, imala sam tu sreću da potičem iz mešovitog braka, majka Makedonka, ćale Bosanac (hmmm, Srbin iz Bosne, ma nije brate nego čistokrvni Bosanac, i po ponašanju i po mentalnom sklopu  :) :) ) Kako sam gde živela tako sam raspuste provodila ili u Makedoniji ili u Bosni. Međutim, najviše su mi prijali letnji raspusti u Bosni, zbog sela. Nekako u ono vreme dok sam živela u Makedoniji, svi su vikendom odlazili kod babe i dede na selo, samo smo brat i ja bili uskraćeni za to iskustvo, jer je nama selo bilo 1000 km udaljeno i morali smo da čekamo raspust da osetimo nesputanu slobodu vijanja po njivama. Posle raspusta bih jedva čekala prvi pismeni iz makedonskog "Kako go pominavte letniot raspust? ", da bi svojim drugarima otkrila ono što su oni doživljavali svakog vikenda. No dosta o prošlosti !!

Dakle, moj ćale je iz Bosne, tj Doboja,selo Rudanka, zaseok Velika Bukovica i konačno lokacija Lužani, tj jedan deo sela gde su nastanjeni Blagojevići  ;) Godinama nisam uspela da ukapiram odakle je, ali nebitno, nekako uspem da nađem kuću mog strica, što je najbitnije!!
Stric i strina, povratnici iz Švajcarske, neko bi rekao gastarbajteri, međutim, sve su samo ne to.Stric opčinjen životom i živi ga punim plućima, bitno da ima pive i klope, uvek raspoložen za društvo i zezanje!! Strina, korpulentna Bosanka (par puta stric osetio na svojoj koži njeno umeće dogovora i pregovora  ;D ;D) oduševljena idejom da se vozi na motoru!Naravno, pošto smo prošle godine ostavili dobar utisak, oni se javljaju sa željom da nas ugoste i ove godine. Sledi moj poziv drugarima za putešestvije u Bosnu i naravno, neko radi , neko rasklapa motor, neko se premišlja, tako da na kraju krećemo na put nas sedmoro, Forest, Aleksa, Mario, Voja, Daki, Nataša i Nataša  ;D ;D

Naravno da sve ne ide tako jednostavno, sedam dana pred put, Daki odlučuje da ostavi otisak ramena u asfaltu na Terazijama  :( Sad ide tu pregrupisanje, pa kako ćemo , pa šta ćemo, i na kraju pada odluka, krećemo kolima kao logistička podrška našim drugarima ( što i nije bilo loše s obzirom na najavljenih 40 u hladu).

Sastajemo se prvo kod nas, (znajući da idemo kolima saputnici su se malo opustili pa su poneli sve što su imali iz ormara,tako da je ubrzo naš gepek bio krcat), a zatim idemo na ELP pumpu na autoputu da pokupimo Marija i da se dogovorimo kojim ćemo putem. E sad, šta se tu ko dogovarao , nemam pojma, jer smo se već na 40 km pogubili  ;D Neko je izašao na prvi izlaz sa autoputa, neko na drugi ........  a sve to najbolje ilustruje sledeći razgovor!!

Aleksa, Peci : "Što mi se nisi javljao kad sam te zvao iz Sremske Mitrovice ??"
Peca : " Pa zato što sam bio u Šapcu !!"  ;D ;D ;D
« Last Edit: 14 August, 2012, 13:11:22 by Arwen »
Sometimes I pretend to be normal,but..it gets boring.. So I go back to being ..me..

Offline Arwen

 • Forumas gotivac
 • ***
 • Posts: 231
 • Gender: Female
Planirano je bilo da se ide autoputem na izlaz za Sremsku Mitrovicu, zatim seoski putićima do Pavlovića ćuprije, prvi odmor u etno selu Stanišići, zatim Brčko, Modriča pa Doboj. E sad, šta je ko čuo i kako je zapamtio, to je enigma  :D

Voja i Mario su zapamtili izlaz, i vrše rutinsku kontrolu nas u kolima :)Zatim zabrinuto Voja pokušava da nekoga dobije telefonom, međutim, neko je u Sremskoj Mitrovici, a neko u Šapcu, pa se ne javljaju. Bilo kako bilo, auto ekipa stiže prva na prvo odredište, Stanišići!!

« Last Edit: 14 August, 2012, 13:12:30 by Arwen »
Sometimes I pretend to be normal,but..it gets boring.. So I go back to being ..me..

Offline Arwen

 • Forumas gotivac
 • ***
 • Posts: 231
 • Gender: Female
Re: Nije važno gde si nego skinsi!!
« Reply #2 on: 14 August, 2012, 10:51:17 »
Prednost što smo prvi došli iskorišćavamo tako što po ko zna koji put obilazimo etno selo, i komentarišemo kako se svake godine sve više gradi i širi. Zauzimamo sto dovoljno veliki za sve  nas, objašnjavajući konobaru da naši drugari samo što nisu stigli, jer pobogu , oni su motorom !!
Onako opušteno, naručujemo kaficu, dunjicu... kad stiže poziv!!

Nataša 1 : " Eeeeej, gde ste ?"
Ja : " Pa u Stanišićima!! A , vi ?"
Nataša 1: " Ej, pa mi na granici, nego, ostala mi torba kod vas u kolima.... sa sve dokumentima!!"
 :o :o :o
Pa ne mogu da verujem!! Ok, dogovorimo se da oni pošalju Voju, a da ću ih ja sačekati sa torbom na putu, da skratimo vreme.
Odlazim po Natašinu torbu i izlazim na magistralu gledajući u pravcu granice, ne bi li ugledala Voju. Sad pomalo neobična situacija, šetkam gore dole, onako nervozno, pomalo se naslonim na tarabu, tražeći spas u hladu ogrooomne table, reklama za etno selo, kad malo malo, neko mi svirka, blica, pozdravljaju me ljudi..... velim ja :"Fin neki svet!"  ;D ;D ;D
U jednom momentu zaustavlja se auto, otvara se prozor i normalno pitanje verovatno za takav prizor,  :" Keme ili eura?"
"Molim????" :o :o
Onako zbunjena, povlačim se dublje u hlad, baš da ne budem direktno na magistrali  :D (nešto sam i naučila ) , kad vidim iz daljine približava se motor!! Peca !! Izlećem ponovo na put i mašem i mašem i rukama i tašnom, kad ono ništa !!! Peca, ne obraća pažnju ama uopšte na okolinu i na moje mahanje!!
 Pobogu Peco, stalo mi pola Bosne a ti me omaši!! Što bi rekao Peca, to je verovatno što te u većini slučajeva zovem brale  ;D ;D

Zovem Natašu 1:
" Alo bre, pa jesam vam rekla da pošaljete Voju, a ne Pecu, Peca me upravo prošao!!"
Nataša 1: " Pa mi smo i poslali Voju, nemamo pojma gde je Peca !!"

Auuuuu, ko se bre to igra sa  nama, kao da smo na tabli ne ljuti se čoveče, pa kako ko baci kockice, tako idemo napred nazad!!

Ubrzo stiže Voja i kreće u poteru za Pecom, ali neuspešno. Peca je krenuo u Brčko samo njemu znanim putićima i nekako je uspeo da ne vidi veeeeeeliki bilbord ispod koga sam tražila spas u hladu, etno selo sa ogromnim dvorcima vidljivo sa Pavlovića ćuprije i razmahanu mene (jedino sam ja sitna u ovoj priči  ;D pa razumljivo što me nije primetio).

Bilo kako bilo, konačno je jedna ekipa dobila pasoš i prešla granicu, Pecu smo uspeli da vratimo iz turističkog obilaska Brčkog i vreme je za klopicu, kaficu, dunjicu..
« Last Edit: 14 August, 2012, 13:16:04 by Arwen »
Sometimes I pretend to be normal,but..it gets boring.. So I go back to being ..me..

Offline Arwen

 • Forumas gotivac
 • ***
 • Posts: 231
 • Gender: Female
Re: Nije važno gde si nego skinsi!!
« Reply #3 on: 14 August, 2012, 11:08:19 »
Pink boja je ove sezone u Bosni u modi, dotična gospođa sa gornje slike je bila samo jedna u nizu pink dama na urnebesno visokim štiklama u šetnji po kaldrmi etno sela. Prosto smo se divili neumeću hodanja na visokim potpeticama i davali ocene za najbolje izvrtanje zglobova u Stanišićima. Mnoge dame su se svojski trudile da ponesu tu laskavu titulu  ;D

No, sledi naručivanje kafice, kiselice, da malo podođemo sebi i upoređivanje koliko ima kilometara od Beograda do Stanišića, naravno,kilometraže nam se ne poklapaju nikako  ::)
Ok, ajde sad dogovor, sledeća pauza je u Brčkom, na nekoj pumpi (ne dizni , nego pumpi :D), stanite i ne mrdajte!!!

P.S. našli smo Smirnof ;D ;D
« Last Edit: 14 August, 2012, 13:16:37 by Arwen »
Sometimes I pretend to be normal,but..it gets boring.. So I go back to being ..me..

Offline Arwen

 • Forumas gotivac
 • ***
 • Posts: 231
 • Gender: Female
Re: Nije važno gde si nego skinsi!!
« Reply #4 on: 14 August, 2012, 11:58:12 »
Sledi divan put uz reku Bosnu, lepe krivine koje prate krivudanje Bosne, put neopterćen, međutim, i ono malo vozila što se nalazi na putu voze neopisivo malom brzinom, čak i ispod ograničenja. Bosanci ko Bosanci , merače dok voze!!
Dogovorili smo se da usput nađemo neku kafanicu da se konsolidujemo i malo osvežimo. Nama u kolima radi klima, međutim ekipi na motorima nije lako, temperatura vazduha se polako penje do rekordnih 42!! I kako je već uredio Marfi, sve kafane su nama sa leve strane, nijedna, ama nijedna nije sa desne!! Iza jedne krivine, ugledali smo iole pristojnu kafanu sa malom baštom ispred. Ok, javljam Voji (gedžet manijaku) koji je jedini dostupan na motoru, gde smo, i opet stajem na put da nas ne bi neko slučajno prošao.
Međutim, nešto se čudno dešava sa dotičnim ugostiteljskim objektom, naizgled radi, ali su vrata zaključana. Ok, sešćemo ispred, malo se odmorimo i nastavljamo put. U jednom momentu čujemo brujanje motora, mašemo, ali od dva motora, zaustavlja se samo Voja, Mario, u preticanju nas nije video, tako da je nastavio put. Ista situacija se ponavlja i sa Aleksom i Pecom, Aleksa staje, a Peca kao po običaju nastavlja, međutim, verujem da mu je već bilo čudno što mu toliko ljudi maše, posle par desetina metara, uočava nas i vraća se nazad. Dooobro, opet nam jedan fali, ali na to smo već navikli ;D
U jednom momentu pojavljuje se pospana prilika sa razbarušenom kosom. S obzirom da otključava kafanu, zaključujemo da je to konobar, vlasnik ili šta već, osoba zadužena za rad u istoj!! Malo čovek prilegao, jbg vreme je podnevnog odmora, valja se  ;)
Sledi prepričavanje, kako se vozilo, ko je koliko obarao i slično! Aleksa zahteva svoju porciju guarane, međutim i da je bio taj napitak u ponudi, pospani konobar to nije mogao da uoči!

Javlja se Mario :"Pa pobogu , gde ste!"
Daki :" Mi u kafani, a ti?"
Mario:" Pa u Doboju!"
Daki :"Dobro, a sad se ti lepo vrati pa nas nađi, jer idemo u selo pre Doboja, a ne u Doboj!"
« Last Edit: 14 August, 2012, 13:17:08 by Arwen »
Sometimes I pretend to be normal,but..it gets boring.. So I go back to being ..me..

Offline mikulanac

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 571
 • Gender: Male
Ovo mirise na urnebesan putopis  ;D ;D Spojiti Pecu i Alexu je dobitna kombinacija!

Offline forrest gump

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2365
 • Gender: Male
  • BMW R1100RT
  • http://www.rideorhide.com
 • Grad: Beograd
polako bralee,polako.... 8)
you don’t stop riding because you get old, you get old because you stop riding

Offline Arwen

 • Forumas gotivac
 • ***
 • Posts: 231
 • Gender: Female
Re: Nije važno gde si nego skinsi!!
« Reply #7 on: 14 August, 2012, 12:14:24 »
Vraća se MArio, sav sretan što nas je našao, prepričavajući šta ima novo po Doboju  :D :D :D
Posle odmora dogovaramo se da se pratimo, jer ima još 17 tak km do sela, pa da se ne bi ko slučajno izgubio jelte. Ma nemoj, pa to nama ne može da se desi!! ;D ;D ;D
Sve ide glatko do jednog momenta kad je Daki, iziritiran Aleksinim žmigavcem (kojeg Aleksa upali kad krene iz garaže u BGDu i ne gasi ga uopšte!!), pokazao ALeksi znak da mu radi žmigavac i da ga dotični ugasi!! Međutim nisu se baš najbolje sporazumeli, pošto Aleksa dobivši znak kreće u preticanje (iako im je bilo naglašeno da ne napuštaju kolonu predvođenu belom Alteom !) a za njim i Mario ! Fijuuuuuuuuuuu, opet do Doboja. Dobro, bar smo imali stalno sveže informacije o dešavanjima u Doboju!!

Ali ljudi, pa ne idemo u Doboj!!!

Opet Voja u jurnjavi za njima i ovog puta ih uspešno vraća na pravi put. Malo su se igrali odbeglog stada i čuvara istog !! ;)

Ulazimo u selo i naši nas domaćini spremno dočekuju, već su uigrana ekipa! Da sad ne opisujem gostoprimstvo, slike govore više od reči  :D
« Last Edit: 14 August, 2012, 13:17:50 by Arwen »
Sometimes I pretend to be normal,but..it gets boring.. So I go back to being ..me..

Offline Bandolero

 • Forumas u usponu
 • **
 • Posts: 60
 • Gender: Male
  • TDM
 • Grad: Beograd
Uaaaaaaaaa

Offline Arwen

 • Forumas gotivac
 • ***
 • Posts: 231
 • Gender: Female
Re: Nije važno gde si, nego skinsi!!
« Reply #9 on: 14 August, 2012, 12:23:47 »
Uaaaaaaaaa

Drugari iskreno ste nam nedostajali  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
« Last Edit: 14 August, 2012, 13:19:09 by Arwen »
Sometimes I pretend to be normal,but..it gets boring.. So I go back to being ..me..

Offline Arwen

 • Forumas gotivac
 • ***
 • Posts: 231
 • Gender: Female
Re: Nije važno gde si, nego skinsi!!
« Reply #10 on: 14 August, 2012, 12:45:58 »
Krenusmo mi da se mučimo sa pečenim prasetom, pilićima, krompirom ispod sača, pivom, St.John rakijom uz pretnju mog strica da će sad da založi roštilj, ako ne pojedemo i kuvani kukuruz.... Muke naše  :D :D
Prva sam odustala od ovog maratona, jbg nisam karakter, i odalazim na spavanje. Stric kao i prošle godine, nije nam dao da spavamo u šatorima, nego u dnevnoj sobi na spratu. Ovog puta, svi spremni, duvaju se dušeci i svako zauzima svoje parče parketa u dnevnoj sobi. Sledi takmičenje u duvanju dušeka, ne znam kome da dodelim prvo mesto, da li Voji, kome je dušek posle duvanja i ne stavljanja čepa odleteo niz stepenice ili Aleksi i Dakiju koji su pokušali da naduvaju veeeeliki dušek u mali hodnik  ::)

 Uglavnom ekipa se smešta, svi se nešto trude da što manje šuškaju i tiše pričaju, ali to im jednostavno ne ide od ruke !! Negde oko 5 h ujutru budi me zemljotres!! U jbt, koliko li je ovo Rihtera!! 10 brate 10, to Daki hrče za medalju da se sve trese!Ajde što je probudio mene, nego i ekipa iz dnevne sobe je već na nogama spremna za evakuaciju !! Odjednom sve nas hvata zarazan smeh, žmurimo i smejemo se Pecinim dosetkama na račun Dakija. Uglavnom, usaglasili smo se da Dakija šaljemo na olimpijadu, a Aleksa će mu biti kondicioni trener (on se u zadnjem momentu kvalifikovao!) 8)

U polusnu Mario mrmlja : "jeste normalni, pa ovo mi je prva noć bez "bljuce" taman sam mislio da se naspavam!" (Bljuca je Mariov sinčić koji nikako ne da Mariju i Miri da spavaju), e Mario , Mario, Marfi brale  ;D

Zatvaramo Dakiju vrata iz sobe (nemačka vrata dihtuju samo tako!!), i nastavljamo da spavamo neometano.Hmm, neometano, Vojin dušek škripucka, Aleksa hrkucka, Peca se prevrće po svom dušeku pa šuška..... eeeee, ajde ja lepo da ustanem da se malo šećem, valjalo bi  ;)
Eh, ovde stvarno važi izreka, šta se desilo u Doboju, ostaje u Doboju
« Last Edit: 14 August, 2012, 13:18:36 by Arwen »
Sometimes I pretend to be normal,but..it gets boring.. So I go back to being ..me..

Offline Arwen

 • Forumas gotivac
 • ***
 • Posts: 231
 • Gender: Female
I tako prođe dan prvi!

Jedan po jedan svi se budimo i silazimo na bosanski jutarnji komplet: kafa, kisela, rakija! Neki su se zabunili oko termina kisela ,rakija, pa su umesto iz flaše "Vitinka" potegli iz "Sarajevskog kiseljaka"  ;D ;D Naravoučenije, nije svaka kisela kisela  ;D

Prepričavaju se dogodovštine od sinoć, noćas, jutros..... i pažnju nam okupiraju prazne tri gajbe jelena u ćošku!! MA nije valjda da se popilo tri gajbe???? U tom, izlazi stric iz kuće i iznosi i četvrtu! Dakle, suma sumarum, četiri gajbe piva, dve flaše rakije i skoro cela smirnof !! Pa dobro smo i preživeli  :o :o :o
Nego čist seoski zrak, pa nam je razbistrio glave, valjda  ??? ???

Neko se izgleda nije naspavao ??
Sometimes I pretend to be normal,but..it gets boring.. So I go back to being ..me..

Offline raptors

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1266
 • Gender: Male
  • "viljuska"...al' na kardan!
 • Grad: Beograd
Ijaooooooooooo kakvo putesestvije ;D ;D ;D ali smirnof...  :P
...bice dobar ovaj dan!!!

Offline forrest gump

 • Administrator
 • *****
 • Posts: 2365
 • Gender: Male
  • BMW R1100RT
  • http://www.rideorhide.com
 • Grad: Beograd
malo bih se ovde ubacio i ja....
nije da je Arwen nesto propustila,naprotiv...nego samo da ubacim par detalja vidjenih iz drugog ugla.
Prvo da kazem da je ovo putovanje OSUDJENO NA NEZABORAV!Iz mnoogo razloga.Glavni je svakako to sto je raspolozenje cele ekipe i pored nesnosne vrucine bilo najblaze receno fantasticno!Toliko se toga desavalo u jednom danu (uglavnom smesnog) da posle ovih sedam dana imam utisak da sam bio na putu bar dvadeset....
Do Bosne je ekipa vozila kao rastimovan orkestar,kao da je svako isao drugim putem.Neki i jesu....  ;D ;D
Elem,posle Dakijevog detaljnog iznosenja plana puta,ja sam jedino zapamtio da je spominjao Pavlovica cupriju,Stanisice,i put prema Brckom.Obzirom da sam prvi put vozio sa koferima(hvala Yogiju),po izlasku na parce autoputa do Rume na nekih 120 osetim kako mi zadnji kraj motora plese kao da je guma poluprazna.Pripisao sam to jakom vetru i koferima prilicno prosirenom Transalpu,te sam odlucio da ne jurim drustvo,vec da vozim maksimalnom bezbednom brzinom(a kad je pa bilo drugacije  ;D ;D ;D ).Na izlazu sa autoputa kod naplatne rampe srecem Alexu koji stoji sa strane i telefonira.Mimikom ga pitam sta se desava,na sta mi on isgestikulira nesto sto sam ja shvatio kao "sibaj dalje!"
Placam putarinu,skrecem levo prema Sapcu,i vozim lagano ocekujuci da me Aleksa uskoro sustigne.Nigde hladovine da se zaustavim i sacekam ga.Ocekujem da ce da se seti puta,jer smo nekih samo dve nedelje ranije prosli sa Charugom istim putem vozeci prema Dejinoj Vlasenici.
Hmmm...gledam sad nesto kartu  :o
bice da sam mogao i kracim putem,naime prilicno sam siguran da sam prosao kroz Platicevo i Hrtkovce...ali takodje i da sam kod Prnjavora skrenuo za Badovince.U centru sela raskrsnica sa semaforom,i tablom na kojoj strelica na levo i pise "reka Drina".Odlucujem ipak da proverim kod lokalaca,koji mi potvrdjuju da je Pavlovica most na kilometar levo odatle.Dolazim na granicni prelaz,silazim sa motora da izvadim dokumenta,i cujem zvuk vise motora u pozadini.Pomislim,nista cudno,lepo je vreme,voze se ljudi.Kad ne lezi vraze,pa to je nasa vesela trojka,Mario,Voja i Alexa sa Natasom umesto ranca!
Ja stigao negde prvi,ne mogu da verujem!  :o
Malo je reci da sam bio ponosan na samog sebe  ;D ;D ;D ;D ;D
you don’t stop riding because you get old, you get old because you stop riding

Offline Arwen

 • Forumas gotivac
 • ***
 • Posts: 231
 • Gender: Female
Bila je tu neka epizoda kako je Alexa budio Dakija, ali o tome neka oni pišu  ;) Samo znam da od tog dana Alexa više nije prilazio vratima od sobe u kojoj Daki spava  :D

Po dogovoru, idemo u Doboj na čuvene bosanske pite (sve su pite pitice, samo je burek pitac, rekli bi Bosanci :) ), a zatim na Ozren na kupanje u Orlovom jezeru, nekih 50 tak km od Doboja!
Sometimes I pretend to be normal,but..it gets boring.. So I go back to being ..me..