ja sam radio felnu kod cakija u zarkovu ali nije uspeo da je skroz ispravi zbog mogucnosti pucanja zica jer nisam imao rezervne ali definitivno cu jednom prilikom odneti kod petar pana u NS posto covek ima i zice, bar za mog TA pa da pokusa da je doradi jos malo
ako ti treba kontakt i od jednog i drugog ti javi
Nešto sam guglao i slučajno videh temu koja jeste stara ali je problematika uvek aktuelna. Navedno je tipičan primer kako se ne radi žičani moto točak iako je uobičajeno. Točak od bicikla je vrlo mekan i može se previti preko kolena rukom, žice su praktično jake i može se njima ispraviti sam obruč, dok kod motorcikla to nie moguće jer je sam obruč neuporedivo jači, odnosno može ali do granice pucanja žica upravo kao što je ovde slučaj, ishod je da tako nategnute žice nemaju radnu nosivost već im je sva sila potrošena na ispravljanje obruča i praktično i bezaleni udarac u rupu može izazvati pucanja žica. Moto obruč mora da se ispravi nezavisno i prisilno na presi, ne čekićanjem i to na hladno jer grejanjem dolazi do trajnog omekšavanja strukture aluminijuma i njegovih legura. Žice formiraju i drže geometriju točka, pravilnim stezanjem obezbeđuju radnu funkciju točka u vožnji, da on bude okrugao i da se ne uvija pod opterećenjem što je naročito kritično pod nagibom motorcikla, samim tim sve moraju da budu jednako pritegnute i to na punu radnu silu koju propisuje proizvođač motora odnosno točka.
Za sve informacije, savete i servis točka slobodno se obratite, 064 288 06 09, Đunta.