Iznosim svoj licni stav po tom pitanju. Mislim da ovde mesamo babe i zabe. Naravno da svako ima pravo na svoje misljenje. Ima ljdi koji vole da se rvu sa lavovima, ima ljud koji vole da rade ovo ili ono, ali mi ovde odgovaramo konkretnim ljudima na konkretno pitanje.
Dakle, ako pricamo o tome sta je pametno i sta nije, slozimo se u jednom: presudan uticaj na bezbednost motocikliste ima ispravnost kocnica, kvalitet guma i tu mislim da nema kompromisa. I naravno oprema na motociklisti. Dakle, pricati da ako nemas kinte, jebiga stavi sta bilo ja mislim da je jako neodgovorno. Primenjivati taj sistem je licna stvar, al;i tako savetovati druge, mislim da nije ok. Jer ako nemas kinte koliko si nabrojao, tj. 200 e za periodicno odrzavanje elementarne bezbednosti motocikla, brale, jbg, nemoj da ga vozis! Jer tako kad se postavi, ispade da je prosto osnovna stvar voziti motor i tacka! Bez obzira na cenu! (zdravlje, zivot). Nemoj da preterujemo, ovo citaju i nesikusni motoristi, klinci, ni sam nesto ne cvetam od iskustva, ali ima dece koja su tek kupila motor.
Dakle, postoji osnovni princip sta je bezbedan motocikl. Sta je osnovno. A to su ispravne gume, ispravne kocnice. To sto je neko mehanicar pa zna da proceni koja je polovnjaca bolja, koje plocice imaju jos dovoljno mesa, ne znaci da svi treba tako da rade.
Treb aipak malo povesti racuna o tome sta se savetuje u ovako ozbiljnim temama.